Chutnější, šťavnatější a neodolatelnější. Takovými slovy nyní popisuje své burgery sít restaurací rychlého občerstvení McDonald‘s. Slavný řetězec totiž podle svých slov udělal jednu z největších změn ve své historii a vylepšil receptury a výrobní postupy. Co konkrétně se ale na oblíbených produktech změnilo?

„Hlavní změny se týkají především způsobu grilování masa, přípravy cibule, výrazné obměny doznaly i tradiční žemle,“ prozradila pro yookee.cz ředitelka PR a komunikace McDonald’s Jitka Pajurková s tím, že změny možná nejsou patrné na první pohled, ale chuťově se jedná o nový zážitek.

Mekáč v první řadě zavedl nové standardy při grilování masa. Jedná se o změnu zejména v nastavení grilu, jehož výsledkem je na povrchu opečenější maso, které je ale uvnitř mnohem šťavnatější. „Zákazníci také jistě ocení, že do oblíbeného Big Macu se nyní přidá o 50 procent více omáčky,“ láká Pajurková.

Změny doznaly také žemle, vysvětluje známý fastfood. Ty jsou údajně nyní díky změně jejich složení nadýchanější, vláčnější a na první pohled lesklejší. „Také cibule doznává nyní změny. Díky prohřátí cibule přímo na grilu dochází ke zjemnění její chuti a zvýraznění vůně, která ještě více podtrhuje chuť masa i celkový chuťový profil burgeru,“ popsala šéfka PR a komunikace.

Nové postupy zavedl Mekáč také v přípravě sýra. Díky nim se prý nyní sýr lépe roztaví, zachová si více vůně i chuti a burger neochladí. „Aktuálně zaváděné nové procesy jsou, hned po přechodu na nový typ restaurací, který začal v roce 2019, nejzásadnější změnou v třicetileté historii českého McDonald’s. Věříme, že zákazníci rozdíl poznají, ostatně naše průzkumy veřejného mínění to zatím potvrzují,“ dodala Pajurková.

McDonald’s překvapil ještě jednou novinkou. Kontrolorem kvality se stane populární šéfkuchař Přemek Forejt, který je známý především jako porotce z televizní show MasterChef. Ten podle svých slov v průběhu února navštívil několik olomouckých podniků, ve kterých chtěl vyzkoušet snídaňovou nabídku. Udělal si zastávku také v místní restauraci McDonald’s, kde ale tak trochu polemizoval nad zdejšími hranolky.

„Mám je strašně rád, ale už nějakou dobou mi vrtalo hlavou, jak to, že všude vypadají a chutnají stejně, a to už řadu let. A tak jsem Mekáč na Instagramu trochu popíchl,“ popsal šéfkuchař luxusní olomoucké restaurace Entrée, která se soustřeďuje na neotřelou kuchyni.

McDonald’s / se souhlasem

Šéfkuchař Přemek Forejt | FOTO: McDonald’s / se souhlasem

Reakce slavného řetězce na sebe nenechala dlouho čekat. „Přemkovo pošťouchnutí nás překvapilo a zároveň pobavilo. Říkali jsme si, jak jej přesvědčit, že naše brambory jsou opravdu jen z brambor? Došli jsme k jedinému možnému závěru – vše mu osobně vysvětlit a ukázat. Kolem našeho jídla panuje hodně mýtů a jsme rádi, že téma otevřela zrovna takováto osobnost české gastronomie,“ popsala začátky spolupráce s Forejtem Pajurková.

„A tak jsem se z ničeho nic stal kontrolorem kvality pro Mekáč,“ doplnil populární šéfkuchař. Jeho úkolem prý bude prostřednictvím osobních zkušeností zvýšit vnímání kvality všech surovin a produktů McDonald’s v očích veřejnosti.